U RMU Zenica počela sanacija izlaznog okna u staroj jami

Bez autora
Sep 21 2011

Odlukom uprave Zavisnog društva Rudnik mrkog uglja "Zenica“, danas je radi stvaranja uvjeta za bolju proizvodnju i veću sigurnost rudara počela sanacija izlaznog okna u pogonu Stara jama. Izvozno okno dugogodišnji je problem pogona Stara jama. Sanacija je uslov za dalja napredovanja u proizvodnji. Radovi će trajati oko dva mjeseca i u tom periodu proizvodnja uglja u pogonu Stara jama biće potpuno obustavljena. U naredna dva mjeseca imat će manju mjesečnu proizvodnju za oko 10.000 tona uglja, koliko je eksploatirano iz Stare jame. Dio te proizvodnje će se nadomjestiti iz ostala dva pogona, Raspotočja i Stranjana, gdje će rasporediti dio radne snage iz Stare jame. Tržište neće trpjeti veće posljedice privremenog prekida proizvodnje u Staroj jami. Sredstvima Koncerna Elektroprivreda BiH u pogonu Stara jama zeničkog rudnika nedavno je instalirano postrojenje za dopremu repromaterijala tzv. dizel hidraulični agregat.

U RMU Zenica počela sanacija izlaznog okna u staroj jamiOdlukom uprave Zavisnog društva Rudnik mrkog uglja "Zenica“, danas je radi stvaranja uvjeta za bolju proizvodnju i veću sigurnost rudara počela sanacija izlaznog okna u pogonu Stara jama.

"Izvozno okno dugogodišnji je problem pogona Stara jama. Sanacija je uslov za dalja napredovanja u proizvodnji“, izjavio je Feni tehnički direktor RMU "Zenica“ Munir Halilović.

Vršitelj dužnosti direktora RMU "Zenica“ Esad Čivić rekao je da će radovi trajati oko dva mjeseca i da će u tom periodu proizvodnja uglja u pogonu Stara jama biti potpuno obustavljena.

"U naredna dva mjeseca imat ćemo manju mjesečnu proizvodnju za oko 10.000 tona uglja, koliko je eksploatirano iz Stare jame. Dio te proizvodnje će se nadomjestiti iz ostala dva pogona, Raspotočja i Stranjana, gdje ćemo rasporediti dio radne snage iz Stare jame“, kaže Čivić.

Navodi da tržište neće trpjeti veće posljedice privremenog prekida proizvodnje u Staroj jami.

Sredstvima Koncerna Elektroprivreda BiH u pogonu Stara jama zeničkog rudnika nedavno je instalirano postrojenje za dopremu repromaterijala tzv. dizel hidraulični agregat.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik